Предметната реклама винаги е била работещо средство в бизнес отношенията. Освен изразяваща отношение към адресатите, тя е чудесно средство за популяризиране на бранда на компанията.

Краят на календарната година и предстоящите Коледни и Новогодишни празници са добра предпоставка, всяка уважаваща себе си компанията да покаже уважение към своите бизнес-партньори.
Месеците ноември и декември са периодът, в който се правят календарите за следващата година, а заедно с тях обикновено фирмите поръчват и други артикули от предметната реклама.
Всеки предмет може да бъде рекламен носител - достатъчно е върху него да се изобразено лого, слоган, име или уеб адрес. Оригиналността на предметната реклама произтича не само от релевантността на самия предмет спрямо дейността на компанията, но и преди всичко от добрия дизайн.
По подразбиране рекламните предмети са неизброими, но сега ще се спрем на най-популярните, като ги оценим по три показателя: оригиналност, практичност и цена. Оценките ще варират от 1 (най-ниска) до 10 (най-висока).

Календари

Стенни, настолни, джобни, календарите са добър носител на рекламна информация. Най-много такава може да се побере върху стенния календар. Обикновено се предлагат няколко варианта на календариум, а горната частна изделието (главата) се изработва индивидуално спрямо отделната фирма - поръчител. Има начин стенният календар да стане наистина неповторим, ако компанията поръча индивидуална изработка на само на главата, но и на календариума.

Цената включва: идеен проект, дизйн, календариум (готов), печат, лепене. Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност - 6
Практичност - 10
Цена - 2 - 6

Химикалки, моливи, маркери

Един вид изключително практични рекламни носители. Най-сериозният им  недостатък е малката рекламна площ. Някои модел позволяват двуударен печат. При химикалките, моливите и маркерите се акцентира върху цвета на корпуса – обикновено това е фирмения цвят. Както вече споменахме полето за надпис е малко – може да се побере името на фирмата, телефон или сайт. Ако формата на логото е подходяща, то също може да се вмъкне.

Цената включва: брой от избрания вид химикалки, дизайн на рекламния текст, подготовка (клише), печат (спрямо брой удари и брой цветове). Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност - 2
Практичност - 10
Цена – 2

Запалки и ключодържатели

Не дотам оригинални,  но пък много практични и сравнително евтини рекламни предмети. Рекламното поле е съвсем достатъчно за рекламното лого на всяка фирма. Тези предмети имат две страни, които могат да се ползват за носители на желаната информация. По отношение на ключодържателите има такива, които се предлагат с т.нар. чип, който успешно заменя монетата, която е необходима за вземането на количка за пазаруване.

Цената включва: брой от избрания вид артикули, дизайн рекламата, подготовка (клише), печат (спрямо брой удари и брой цветове). Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност - 5
Практичност - 10
Цена – 4

Фланелки и шапки

Много компании се изкушават да изберат точно тези рекламни носители с идеята, че хората, които ги носят ще са ходеща реклама на фирмата. Това би могло да се случи наистина, но при известни условия: материята да е качествена, кройката да е хубава и дизайнът да е добър.
При фланелките рекламната площ е наистина голяма, може да бъдат използвани и двете страни (предница и гръб). Освен лого, фланелките са много подходящи за текстов слоган.
Шапките имат по-ограничено поле за реклама, но пък са чудесен носител на ферменото лого.

Цената включва: брой от избрания вид артикули, дизайн рекламата, подготовка (клише), печат (спрямо брой удари и брой цветове). Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност - 8
Практичност - 10
Цена – 8

Бележници

Всеки човек си има свои предпочитания какъв трябва да бъде бележникът, който ще ползва ежедневно през годината. Някои предпочитат страниците да са оформени по дни и часове, а други харесват листовете да са просто на обикновени редове за писане. Ако изборът е готов бележник, то на корицата му може да бъде нанесена желаната рекламна информация.
Цената включва: брой от избрания вид артикули, дизайн рекламата, подготовка (клише), печат (спрямо брой удари и брой цветове).
Ако компанията реши да вложи повече средства в такъв тип подарък, то бележникът може да се превърне в един наистина оригинален рекламен носител. Има възможност целият да бъде изготвен с фирмения дизайн, както и да бъдат поместени страници, носещи определен тип желана информация за фирмата.

Цената включва: брой бележници (брой страници, обложка, подвързване, вид хартия на листовете и корицата, брой цветове, дизайн и печат). Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност – 5-10
Практичност - 10
Цена – 6 - 8

Ароматизатори

Макар и с ограничен срок на ползване – около 30 дни след отварянето), ароматизаторите са нетрадиционен подарък, който въздейства не само на зрението, но и на обонянието.
Рекламната площ е напълно достатъчна, за да побере необходимата информация. Ароматизаторите имат още едно изключително предимство – те могат да имат форма по избор, като и да бъдат изпълнени в пълноцветен печат. Но най-голямото им достойнство е в това, че чрез аромата си могат да влияят на подсъзнанието. В зависимо от това какво впечатление искате да направите с вашия рекламен подарък, можете да изберете подходящ аромат. Ако сте фирма, предлагаща мебели – ароматизирайте вашите рекламни материали с дъх на кедър. Рекламирате ли ново заведение – доверете се на кафеения аромат.

Цената включва: брой ароматизатори, дизайн, печат, ароматизиране. Поръчайте в МАРККОММ!

Оценка:
Оригиналност – 10
Практичност - 10
Цена – 2