mobile navigation menu icon
phone handle0885/826-438

Блог

Предимства и недостатъци на външната реклама

outdoor advertisingВъншната реклама (outdoor advertising) е най-старият канал за комуникация, използван преди пет хиляди години от древните египтяни и гърци. Фактът, че и днес продължава да се прилага, е красноречиво доказателство за неговата ефективност и ефикасност.

още...
 
Социологически и маркетингови проучвания – разликата между тях

surveys

Въпреки че използват един и същ изследователски инструментариум  между социологическите и маркетинговите изследвания има съществена разлика. Тя се състои в обекта на изследване.

още...
 
Базата данни в маркетинга

data baseМаркетинговата база данни е важен инструмент в работата на всеки маркетингов специалист. Доказателство за незаменимостта й дава Директният маркетинг, който не би могъл да се осъществи без нея.

още...
 
Календарът – предпочитан рекламен носител

callendarВъпреки че календарите се използват повсеместно, те се купуват рядко. Това е така, защото хората ги очакват като рекламен подарък.

още...
 
Ориентация към клиента

target group„Съществува само една вярна дефиниция за целта на бизнеса – да създаде клиент.“
Питър Дракър

още...
 
Тест за рекламно послание (по Котлър)

r poslanieПосланието в рекламата трябва да предава отличителната ценност на марката в думи и образи. Всяко послание трябва да бъде тествано пред целева аудитория с помощта на шест въпроса (според Филип Котлър):

още...
 
Познавате ли своите клиенти или защо да правим маркетингово проучване

m research customerБолшинството бизнесмени в страната са на мнение, че познават своите клиенти до такава степен, че могат да ги назоват поименно и като крайно число, в смисъл че не съществуват други, а всички възможни вече са ясни и са техни.

още...
 
Как да изберем име на сайт

domainПонякога името на един сайт идва само, но в повече случаи, е добре да се обмисли много внимателно, за да „работи“.

още...
 
Петте М в рекламата

5MПетте М в рекламата помагат, когато трябва да се развива рекламата на компанията. Това означава, че се налага да се вземат решения по отношение на: мисия (Mission), послание (Message), медии (Media), пари (Money) и измерване (Measurement) на рекламата.

още...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 1 от 4
top